AYDIN'A KADRO ŞOKU

AYDIN

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kapanan Yenice Belediyesi'nin Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın'ı, İnegöl Belediyesi'nde başkan yardımcılığına düşünmediği söyledi.

Büyükşehir Yasası öncesi Yenice’de memur kadrosunda Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Durmuş Aydın’ın 2014 seçimlerinin ardından İnegöl Belediyesi’nde Başkan Yardımcısı olarak göreve başlaması gerekiyordu.

 YÜRÜTMEYİ DURDURMAK İSTEDİ

10 aydır Başkan Yardımcısı maaşı alan Aydın, İlçe Tarım Müdürlüğü’ne araştırmacı olarak atanırken İçişleri Bakanlığı’na bağlı İnegöl Belediyesi’nin memuru olan Aydın, Tarım Bakanlığı’na bağlı bir müdürlüğe geçtiğinden dolayı, atamanın iptali için yürütmeyi durdurma amaçlı dava açmıştı.

 KULLANMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Konu geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirilen İnegöl Belediye Meclisi’nde masaya yatırıldı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Karaman, Aydın’ın atanmama gerekçesini meclise taşıdı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konunun yargıda olduğunu; Belediye Başkanı olarak Başkan Yardımcılarına kendisinin karar verebileceğini ve memur başkan yardımcılığı için boş olan 2 kadroyu şu an için kullanmayı düşünmediğini belirtti.

MHP’DEN RET

Öte yandan gerçekleşen meclis gündeminin son maddesi olan müdür, memur kadro derece değişikliği maddesinde MHP’li meclis üyeleri ret kararı verirken, AK Partili meclis üyelerinin olumlu oyları sonucunda madde kabul edildi.

 KADRO 5’E İNDİRİLDİ

İnegöl Belediye Başkanlığı bünyesinde bulunan dört memur, üçü siyasi olmak üzere toplam 7 Belediye Başkan Yardımcısı kadrosu beşe inmiş oldu.

 



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07